<b>BLOG</b>

01 aug 2019
Jacco-Brink-Design-Fotografie-Grafisch-Design-Kampen-Zwolle-Overijssel

Wat is content nou eigenlijk?

Wat is content eigenlijk? Ik roep al een lange tijd binnen de marketingwereld, maar wat betekent het nou eigenlijk? Zelfs als je het bij www.vandale.nl invult, komt er maar 1 betekenis naar voren. ‘Tevreden’. Tijd voor uitleg!

 Laten we beginnen bij het verhaal rondom de Vandale. We kunnen er eigenlijk vrij kort over zijn, dat komt puur doordat het woord ‘content’ Engels is. Het woord is in het Nederlandse woordenboek nog niet te vinden, al zijn wij er niet bang voor dat dat ooit nog wel gaat komen.

Goed, woordenboek les weer gehad, nu door met de feiten. Content betekend letterlijk inhoud. Dat kan dus van alles zijn. Een spel op Facebook, een bericht op Twitter, een foto op je eigen website of de inhoud van de mail die net op je scherm komt binnen rollen. Heb je trouwens de blog over social media al gelezen?

Content is online, maar ook zeker offline. De inhoud van een tijdschrift noem je ook content. De grens tussen online en offline wordt alleen maar kleiner. Tegenwoordig staat er bijna in elk tijdschrift wel een QR-code die je kan activeren met je smartphone waardoor je weer op een website komt. De mogelijkheden zijn eindeloos, en deze generatie zit midden in deze moderne ontwikkelingen.

 

Alle bedrijven op de wereld kunnen zijn of haar marketing optimaliseren door elk klein detail te observeren en optimaliseren, ongeacht de manier en techniek die ze gebruiken op verschillende kanalen.’

 

Leuk, al die content. Maar waar is het eigenlijk goed voor? Content is met stipt op nummer 1 het cruciaalste element om nieuwe klanten binnen te halen. Het gaat om het totaalplaatje op een website of in een tijdschrift: de kleuren, afbeeldingen en woorden kunnen een artikel of website maken of breken, en elke kleine aanpassing kan een enorme impact hebben op je vindbaarheid.

Bedrijven investeren veel geld in de profilering en marketing van zijn of haar bedrijf. Scherpe foto’s door een fotograaf, de juiste verwoording door een copywriter, en mooie vormgeving door een professional zijn de belangrijkste basics voor een goede content strategie!

Heb jij hulp nodig bij het vormgeven van je website, bij de fotografie, videografie of een content strategie? Neem dan contact op via het contactformulier.

 

 

 

 

jaccobrink

Write a Reply or Comment